Recensies

Recensies

Je voorbereiden op de bevalling is zo belangrijk!
We weten dit en doen dit dan ook echt met alle liefde, vanuit mijn hart...het is dan ook extra speciaal als mensen zulke lieve dingen over de cursus zeggen.
Dankbaar zijn we!

Carmen (huisarts) en Jasper (docent)

Ter voorbereiding op de komst van ons eerste kind hebben wij de cursus bij Iris gevolgd. In de vertrouwde omgeving van ons eigen huis zijn we in één avond op een prettige manier voorbereid. Bijzonder vonden wij dat Iris oog heeft gehad voor onze persoonlijke verwachtingen, wensen en angsten rondom de bevalling. Hierin wist ze tevens het verschil in kennis voorafgaand aan de sessie te overbruggen. Iris geeft duidelijke informatie en legt uit met concrete en visuele informatie. Iris durft mogelijke valkuilen die ze snel identificeert te benoemen, maar zonder een waardeoordeel te geven over keuzes die mogelijk tijdens de bevalling of kraamtijd genomen moeten worden.

Rondom de bevalling en kraamtijd zijn meerdere zaken uit de voorbereiding ter sprake gekomen en helpend geweest. Mede dankzij Iris, die maatwerk heeft geleverd, kijk ik terug op een bijzondere en fijne start met ons kindje.

Elyse (Kinderarts)

Toen ik als kinderarts zwanger werd van mijn eerste kind, was een zwangerschapscursus het laatste waar ik aan dacht. Zodra de verloskundige erover begon, dacht ik: Elke vrouw kan het, ik heb al bij zoveel bevallingen gestaan, ‘I got this’ en voor mij geen ellendig pufklasje.

Rond 20 weken zwangerschap dronk ik koffie met een mede-zwangere kinderarts. Zij vertelde over de zwangerschapsworkshop speciaal voor zorgprofessionals van Iris. Ze moest hem nog volgen maar zou me laten weten of het wat was. En of dat zo was! Ze appte me direct na de cursus wat voor aanwinst het was, echt een aanrader. De dag erna heb ik me ook aangemeld voor een 1-op-1 zwangerschapsworkshop thuis.

Wat was dat een goede keuze! Iris brengt op een nuchtere, gezellige en humorvolle manier alle informatie aan je over. Mijn, niet-medisch geschoolde, man werd aan de hand genomen wat hem te wachten stond. Maar vooral ook wat zijn taken waren en hoe hij er voor kon zorgen dat ik niet mijn pet van kinderarts zou opzetten tijdens de bevalling.

Tijdens mijn bevalling heb ik zo ontzettend veel aan de workshop gehad. Het ‘goede hormoonpotje’ wist ik te bereiken, de ademhalingsoefeningen waren mijn redding en ik ben niet bezig geweest met mijn zorgen als kinderarts. Ik kreeg tijdens mijn bevallingen heel veel complimenten hoe ik de weeën wist op te vangen. En bij de eerste controle dacht de verloskundige zelfs dat ik pas 2 cm was omdat ik er zo ontspannen uitzag, het waren er toen al 5. Dit heb ik echt geleerd van Iris.

Dus, als je nog twijfelt, niet doen! De workshop van Iris is echt een aanwinst, ook als je al veel kennis vooraf hebt. O ja, en dat samen leren puffen valt echt wel mee ;-)

Nienke (gynaecoloog io)

Als gynaecoloog in opleiding heb ik de nodige kennis over het reilen en zeilen tijdens een bevalling op zak; moest ik als zwangere nog een cursus volgen? Ik had me niet beter kunnen voorbereiden dan met de workshop van Iris. En ik niet alleen. Voor mijn partner, die dacht alles wel te weten via mijn werkervaring, ging er een wereld open. Handzame tips over hoe ik in mijn bevalbubbel kan komen, mijn pet als zorgverlener af kan zetten en hoe mijn partner mij daarbij kan ondersteunen, gebracht op een nuchtere manier met kennis als een huis! Zelfs het bespreken van mogelijke scenario's (van start weeën naar de thuisbevalling, en van inleiding tot de betekenis van een ongeplande of spoedsectio) was precies goed afgestemd. Voor mij bekend, maar een overzichtelijke samenvatting. Voor mijn partner toch goed om eens van een ander te horen. Zo heeft de uitleg over de vacuumextractie hem toch een ander beeld gegeven nu het om zijn eigen kind gaat, dan mijn verhalen aan het eind van een dienst. Deze workshop is een echte aanrader. Iris, onwijs bedankt!

Anne-Renske (verloskundige)

Ik ben verloskundige, vrouw van- en moeder van een heerlijke peuter (en een tweede op komst). Ik heb 7 maanden met Iris meegekeken, zelf meegedaan, vragen beantwoord, buiken bewonderd en zelf weer vol bewondering opnieuw naar de verloskunde mogen kijken. De nuchtere en grappige manier van het lesgeven van Iris gaven me nieuwe inzichten en energie. Ik kan me nog goed herinneren dat ik na een aantal lessen tegen Iris zei: “Ik leer als klinisch verloskundige weer zoveel van jou lessen dat ik vind dat elke verloskundige dit eens zou moeten bijwonen!”. Gewoon weer even opfrissen van de basics, omdat die ook zo belangrijk zijn in de verloskunde. En die schieten er soms bij in als het gecompliceerde verloskunde wordt. Des te belangrijker om samen te werken als zorgprofessionals lijkt mij.

Ik vind Iris een heel liefdevol persoon. Ze heeft hart voor ‘haar zwangeren’, is betrokken en geeft heldere adviezen. Iris is verder nuchter, grappig en kan goed luisteren. Wat mij betreft een super match voor voorlichting en begeleiding bij één van de grootste life-events in het leven van zwangere koppels. Vooral voor zwangere vrouwen die veel in hun hoofd zitten, de controle willen houden en perfectionistisch zijn. Iris leert je loslaten, vertrouwen hebben in jezelf en dat de roze wolk niet altijd roze is of hoeft te zijn. Trotse Mama’s laat je de verbinding met jezelf vinden en met elkaar. Zwangere vrouwen en mama’s zijn ontzettend sterk, maar hebben elkaar ook nodig. Mooi om te zien dat in een tijd met het corona virus Iris mensen met elkaar blijft verbinden.

Tamara (Verloskundige)

Wat als je verloskundige bent geweest en nu zwanger bent van je eerste kind? Ga je dan nog een zwangerschapscursus volgen of vertrouw je op je eigen kennis en kunde?
Ik heb lang getwijfeld hierover maar omdat ik deze zwangerschap en bevalling graag als 'normale' zwangere/barende wilde beleven heb ik ervoor gekozen om toch een cursus te gaan volgen.

Ik wilde graag goed voorbereid zijn en wat ik ook belangrijk vond, was dat mijn man ook goed voorbereid de bevalling in zou gaan. Via een vriendin hoorde ik goede verhalen over Iris. Na een bezoek aan haar website heb ik daarom gekozen voor de privé bevalcursus waarbij Iris bij ons thuis kwam.

In 2,5 uur tijd geeft Iris eerlijke informatie met betrekking tot de bevalling. Dit alles op een nuchtere en directe wijze, zonder zweverig te zijn of het mooier te maken dan het is. Voor mij was dit een heel prettige manier om informatie te krijgen.

Dankzij Iris weet mijn man nu ook wat zijn rol kan zijn tijdens de bevalling, weet hij uit welke verschillende fasen een bevalling bestaat, wat hormonen doen tijdens een bevalling en hoe hij mij weer terug in mijn 'bevallingsbubbel' moet krijgen, als ik het even moeilijk heb.

Ik heb veel verschillende bevallingen gezien, meegepuft met al die vrouwen, maar door ook daadwerkelijk zelf aan de slag te gaan met de ademhalings- en ontspanningsoefeningen, heeft Iris ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder en met meer vertrouwen de bevalling in ga. Ik kijk inmiddels met een positieve spanning uit naar de bevalling en heb er zelfs zin in om alle geleerde technieken toe te gaan passen tijdens mijn bevalling.

Ik heb de juiste handvatten gekregen om goed te kunnen ontspannen tijdens de bevalling en de hand-outs die je na de cursus toegestuurd krijgt, zijn ook super handig om nog even alles terug te lezen.

Kortom: heb je behoefte aan eerlijke en volledige bevallingsinformatie die op een nuchtere manier gegeven wordt, dan ben je bij Iris aan het goede adres. Doordat zij verschillende cursussen aanbiedt, zit er altijd wel iets bij wat bij jou past. Mijn man en ik zijn in ieder geval klaar voor de bevalling en kijken positief terug op deze privécursus.

Jeroen, partner van Loraine

Een bevalworkshop is iets waar ik in het begin eigenlijk helemaal niet mee bezig ben geweest en eerlijk gezegd niet om stond te springen om mee naartoe te gaan. Eenmaal binnen is de setting eigenlijk heel erg relaxt en ongedwongen. Ook de groepsgrootte was precies goed voor een workshop.

Tijdens de workshop heb ik als partner enorm veel kennis opgedaan waarmee wij straks ook echt iets kunnen. Eerlijk gezegd gaf het mij ook wat meer vertrouwen voor bij de bevalling. Iris is enorm scherp op hoe de groep reageert en of iedereen het begrijpt, geen vraag is voor haar dan ook te gek. Ze weet alle technieken op een nuchtere manier over te brengen en er is ook tijd voor wat humor tussendoor. Ik heb de workshop dan ook echt als enorm leerzaam ervaren en kan het iedere partner aanraden.

Hou wel rekening met een lange zit, maar er zijn stroopwafels en die moeten op ;)

Iris nogmaals bedankt voor het overbrengen van jouw passie, kennis en tips!

Maud

Bij de zwangerschapscursus van Trotse Mama's heb ik op een zeer humoristische, warme en nuchtere wijze ontzettend veel geleerd over de werking van mijn lichaam tijdens de zwangerschap en bevalling. Voordat ik aan deze cursus begon wist ik wel een beetje de basisdingen van hoe een bevalling werkt, maar na afloop van de cursus kon ik écht begrijpen wat mijn lichaam precies doet tijdens een bevalling en hoe ik doormiddel van kennis van mijn hormonen deze kon beïnvloeden. In de cursus werd niet alleen gefocust op het lichamelijk aspect maar ook zeker het mentale stuk. Je merkt dat Iris kennis heeft van de psychologie van de mens en dit combineert met haar kennis in de verloskunde. Deze combinatie vond ik ontzettend waardevol, en zeker iets wat bij andere cursussen gauw vergeten wordt. Ook het contact met Iris is erg warm. Bij iedere bijeenkomst wordt ook stilgestaan hoe iedereen zich voelt en is er ruimte om zorgen en vragen te delen. Een hele oprechte manier van communiceren, je merkt aan Iris dat zij dit vanuit haar hart doet.

Kortom, ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Niet alleen omdat ik er ontzettend veel kennis door op heb gedaan, maar ook zeker door de warme contacten die ik eraan over heb gehouden.

Anne-Wil met dochter Julia

Wauw wat is Iris een fijn persoon! Ik voelde mij gelijk op mijn gemak bij haar. Dat vond ik zo belangrijk in de situatie waar ik in zat. Ik twijfelde aan veel dingen of ik het allemaal wel goed deed voor mijn kindje. Iris heeft mij goed geholpen in het vinden van een ritme voor mijn kindje. Ons kindje krijgt nu ook meer rust. Iris heeft mijn onzekerheid als moeder zo goed als weg gehaald. Ze leeft zich in en komt met juiste handvatten. Ik kon bij niemand terecht en dat kon ik bij Iris wel. Niks is te gek voor haar. Ze is altijd beschikbaar en luistert naar mij. Ik kan geen andere persoon vinden die mij in de eerste fase van het ouderschap beter had kunnen helpen. Wat een fijn mens ben je!

Vera

De cursus bij Iris is mij ontzettend goed bevallen.
Ik heb grote complimenten gekregen van mijn verloskundigen en verpleegkundigen over mijn bevalling; ik kon me goed concentreren en ik was enorm in de juiste staat. Het belangrijkste van alles: ik kon de pijn goed aan vanwege de aangeleerde ademtechniek. Zodra mijn weeën begonnen zag ik letterlijk voor me hoe Iris me het aangaan van de pijn had aangeleerd. Ook toen de weeën heftiger werden in het ziekenhuis moest ik terugdenken aan de cursus. Iris gaf me zelfvertrouwen.
Ze coacht je echt persoonlijk en alles wat ze zegt past precies bij jou. Ik heb een advies gekregen tijdens de cursussen en vanaf dat moment wist ik dat ik het kon. Ze kan heel goed omgaan met zwangere vrouwen en dat kan niet iedereen zo passend en (doel)gericht.
Het is echt haar werk en passie en dit ga je merken.

Veerle

Bevallen in Coronatijd, hoe dan? Met de voorbereiding van Trotse Mama’s!
Daar zitten we dan 30 weken zwanger van ons eerste kindje in Corona tijd. Hoe fijn dat de privé cursus met Iris op ruim voldoende afstand gewoon door kan gaan! En nog een voordeel: mijn man luistert thuis vrolijk mee.
Als de gynaecoloog in week 40 ( bij de eerste afspraak die weer doorgaat) vraagt : wil je nog iets weten over de bevalling? We hebben je nog helemaal niks verteld.. En dan trots zegt: nee hoor ik weet alles al en ben goed voorbereid!
Dan weet je dat de cursus van Trotse Mama’s gedaan heeft wat het moet doen.
Bedankt lieve Iris voor jouw kennis, kunde, aandacht en spontaniteit. Zonder jou hadden wij de bevalling heel anders ingegaan en beleefd!

Liefs van JP, Veerle en Louèn

Iris

Lieve Iris wat ben ik jou dankbaar! Allereerst je bent een enorm fijn persoon, je informatie tijdens de groepscursus is 'met beide benen op de grond-info' (love it) en geen vraag is te gek. Ik was niet heel bang voor de bevalling zelf, wel voor wat het mogelijk teweeg kon brengen daarna. Hierin heb je mij zo gerust gesteld, ook na de bevalling toen ik het even allemaal pittig vond was je daar. Echt, dankjewel! Een hele trotse mama hier.

Janneke

Iris is bij ons thuis de privé bevalcursus in één avond komen geven, voor mij en mijn man Bart. Dit was heel fijn en nuttig! In korte tijd komt alle belangrijke informatie die je moet weten voorbij. Iris luistert goed naar je wensen rondom de bevaling en spitst daar haar informatie waar mogelijk op toe. Niet alleen theorie, ook de ademhalingsoefeningen komen voorbij, waarbij Iris zich een volleerd actrice toont! Het was prettig om de verschillende ademhalingstechnieken rustig te kunnen oefenen en direct de bevestiging te krijgen dat het goed gaat.

Na afloop stuurde Iris me een handout waarop alles nog eens kort wordt samengevat. Ook ontving ik een handige checklist van spulletjes voor in de vluchttas (voor haar én hem) en voor de babyuitzet. Net even wat anders dan wat op de standaard lijstjes staat. Heel praktisch allemaal.

Dankzij deze cursus voel ik me zekerder en geruster over de bevalling. Ik zie er niet meer tegenop en ben ervan overtuigd dat dit goed gaat komen, ondersteund door de opgedane kennis, de geleerde technieken en het vertrouwen dat Iris me heeft gegeven. En natuurlijk met behulp van mijn lieve partner, die ook blij is dat hij aan de cursus heeft deelgenomen.

Susan

Een super fijne, leerzame en ongedwongen cursus. Er wordt echt naar je geluisterd, afgestemd op wat je wil leren en niks is te gek. Alles kan besproken of gevraagd worden en daar wordt ook open en eerlijk antwoord op gegeven.

Ik heb heel veel geleerd en merk dat mijn 'angst' voor bevallen duidelijk minder is geworden. Had dit voor geen goud willen missen! Ik had vragen over mijn medische bevalling en dingen die daarbij spelen, ook in mijn hoofd. Er werd een luisterend oor geboden en er werd op allerlei manieren gekeken hoe men kon helpen. Een echte aanrader!

Kyra, tweede kindje

Zwanger van ons tweede kindje en wetende wat ik zo'n beetje kan verwachten was het toch alweer drie jaar geleden en kon ik wel een opfriscursus gebruiken. Iris bood deze aan en samen met mijn collega plande we een duo avond.

Wat was dit ontzettend fijn! Buiten dat Iris zelf heerlijk nuchter is was de informatie dat ook. Binnen drie uur tijd werd alles behandeld en was ik er weer helemaal klaar voor. Iris weet waar ze over praat en houdt ook na de cursus nog contact voor al je vragen of onzekerheden. Onwijs fijn!

Ellen, derde kindje

Zwanger van de derde en dan heel fijn om stil te kunnen staan bij dit kindje en de bevalling.
Ik heb heel veel geleerd, het was fijn en leuk. Ik heb er weer alle vertrouwen in dus dank je wel Iris!

Lisa, tweede kindje

Lieve, lieve Iris, 

24 april...de dag dat Niene geboren is. Vol spanning gingen we naar het ziekenhuis toe. "Hoe zou ze eruit zie?, Zou alles goed gaan? maar vooral ook..'Hoe ga ik bevallen'? Ze zeggen dat ik het kan maar kan ik het ook? 

Eenmaal op de skippybal ging bij mij de knop om: Ik moet maar ik kan dit ook! Ik ga dit rocken met mijn man aan mijn zijde!Ik ging meteen in mijn ademhaling zitten en mijn man zorgde ervoor dat mijn schouders laag bleven. Dit hebben we echt samen gedaan!

Ik kan zeggen dat het een voorspoedige bevalling was, een bevalling waarin ik me een sterke vrouw voelde.Zonder jouw hulp en expertise Iris, zouden we niet deze ervaring mee hebben mogen maken. 

Jij hebt ons handvatten gegeven om ons hierdoor heen te slaan en daar zijn wij, maar ik nog meer, jou eeuwig dankbaar voor. 

Duizendmaal dank!

Anneke

De eerste les lag ik in het ziekenhuis omdat onze dochter had besloten om in week 28 al klaar te zijn voor de geboorte. Totaal niet voorbereid lig je dan in een onbekend ziekenhuisbed te hopen dat de bevalling nog even uitblijft. Ook al hadden we nog geen kennis kunnen maken, Trotse Mama's was er voor mij en stuurde tips en filmpjes over ademhaling over de app, om mij alsnog voor te bereiden en vooral gerust te stellen. Gelukkig is ons dochtertje tot 37 weken blijven zitten en heb ik de volledige cursus bij Iris voltooid. Een praktische cursus met (zoals ze het zelf ook zegt) eerlijke informatie. Een gezellige groep dames die bij elkaar (zoals we vaak zelf zeiden) alle 'domme' vragen mogen stellen. Wat ik heb geleerd is vooral de rust te bewaren en naar mijn lijf te luisteren. Ik kan de cursus echt aanbevelen en ben blij dat ik Iris heb leren kennen!

Lotje, tweede kindje

Is een zwangerschapscursus nog wel zinvol bij een tweede kindje; je hebt alles toch al een keer meegemaakt? Ik ben blij dat ik mezelf ondanks mijn twijfels heb aangemeld bij Trotse Mama’s. Door de cursus was ik wekelijks echt even gericht op dit kindje en deze zwangerschap. Ook kon ik reflecteren op mijn vorige zwangerschap en bevalling en daardoor helder voor mijzelf formuleren wat belangrijk voor mij is tijdens deze bevalling. Iris is oprecht geïnteresseerd in je, stelt je direct op je gemak en brengt haar verhaal met een nuchtere blik en flinke portie humor. Waardevol vond ik ook de contacten met de andere aanstaande mama’s. Er was voldoende ruimte om ervaringen, vragen, maar ook twijfels en angsten met elkaar uit te wisselen. Ik voelde me gesteund door de verhalen van andere mama’s en we hebben samen veel gelachen.

De cursus van Trotse Mama’s heeft mij naast aandacht voor de zwangerschap en de aankomende bevalling ook veel gezelligheid en plezier gebracht. Dank je wel Iris voor de uitstekende begeleiding!

Barbet

De cursus van Iris is een nuchtere, informatieve en gezellige cursus. Ze windt er geen doekjes omheen (wat ik super fijn vind) en verteld gewoon duidelijk wat je kan verwachten. Over alles kun je het hebben (maar dan ook echt alles). Iris is iemand die aandacht voor iedereen in de groep heeft en ook door vraagt als je je niet goed voelt hoe je je dan voelt enzo. Erg fijn!!
De groep is precies groot genoeg zodat je met iedereen een klik kun opbouwen.

Ik heb de lessen met veel plezier gevolgd en zou Trotse Mama's aan iedereen aanbevelen!

Juliette, tweede kindje

Ook een aanrader als je voor de tweede keer zwanger bent! Even een moment in de week dat je alleen bezig bent met deze zwangerschap. Trotse Mama's: heel erg bedankt voor jullie cursus. Ik heb er zo veel aan gehad en heb echt een droombevalling gehad. Ik kan jullie cursus echt aanraden.

Janneke, tweede kindje

Ik had gewild dat ik de cursus van Iris al voor mijn eerste bevalling had gevolgd. Toen heb ik het bij een ander gevolgd en die was lang niet zo fijn, duidelijk, informatief en gezellig als wat Iris aanbiedt. Zoveel (nieuwe) inzichten en duidelijke info geeft zij en ook al was ik al eens eerder bevallen, nu ging ik er met meer vertrouwen en kennis in en dat was zo'n fijn gevoel! Wat een passie heeft Iris voor haar vak en wat leeft ze na de bevalling ook nog lief mee! Alleen maar positieve gedachten als ik eraan terug denk.

Anke

Het zit er helaas alweer op, de cursus. Er komt zoveel op je af als je zwanger bent van je eerste kindje en ook al weet je al veel: bij deze cursus leer je zoveel meer. Zowel medische als niet medische dingen. Als je een vraag hebt, wordt er goed naar je geluisterd. Geen vraag is te gek! Met een heel fijn clubje van zwangere meiden die allemaal redelijk bij elkaar zitten in uitgerekende datum leer je heel veel van elkaar en van Trotse Mama's.
Waarbij ik voorheen dacht 'dat is gek of raar' werd opeens heel logisch. Nu ik veel meer op de bevalling voorbereid ben kijk ik er echt naar uit en ga ik zeker de technieken toepassen.

Melissa

Een fijne, duidelijke cursus en heel leuk dat er ook gewoon lekker humor tussendoor kwam.
De ademhalingsoefeningen heb ik niet nodig gehad bij mijn bevalling, ivm geplande keizersnede, maar ik heb ze zeker al kunnen gebruiken! Tijdens de versie in het ziekenhuis bijvoorbeeld of als ik mezelf een beetje gestresst voel.

Dank je wel voor alles!

Eli-anne

De zwangerschapscursus van Trotse Mama's is echt een aanrader! Ik heb er ontzettend veel geleerd over wat ik kon verwachten tijdens de bevallen en de eerste dagen daarna. Tijdens je eerste zwangerschap komt er veel op je af. Iris zorgt ervoor dat je weet wat je moet weten. Ze geeft de informatie op een nuchtere manier, met een fijne dosis humor. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor vragen, waardoor je als groep ook van elkaar leert. Het idee dat ik moest gaan bevallen vond ik best spannend maar dankzij deze cursus had ik het vertrouwen dat ik mijn bevalling goed door zou komen, ongeacht wat er zou gebeuren. Dankjewel Iris, voor je steun en betrokkenheid!

Jessie

Een zwangerschapscursus leek in 1e instantie niets voor mij; een beetje puffen en over baby's praten zag ik niet zo zitten. Trotse Mama's is wel echt anders! Het is praktisch, leerzaam en er is ruimte om op een nuchtere en humoristische manier je gevoel te delen met andere zwangere meiden. Niks is te gek en alles kan besproken worden.
Ik ben hierdoor zekerder mijn bevalling in gegaan en heb een groep super leuke meiden leren kennen waarmee nu nog steeds contact is.

Roos

'Ik ga geen cursus doen want ik ga niet tussen een stel obvious zwangere puffende vrouwen zitten' was de eerste gedachte over een zwangerschapscursus. Tot ik verder op in het proces dacht, 'wellicht is het toch goed om goed voorbereid (voor hoever dat kan) te bevallen'.
Ik kwam terecht bij Trotse Mama's en om die cursus te gaan volgen is de beste keus ooit geweest. Iedere week vanuit Dordrecht naar Breda maar het was elk ritje meer dan waard. Wat heb ik er onwijs veel aan gehad! Thanks Iris, voor je nuchtere, eerlijke, gezellige, informatieve en ontwapende aanpak. Voor al je goede adviezen, geruststellingen en uitleg over wat we ons ook maar afvroegen. Ik kan achteraf zeggen dat ik tijdens mijn bevalling aan Iris gedacht heb en dat dat me echt rust en vertrouwen gaf. Alles viel op zijn plek.

Mark (partnerles)

Vooraf enigszins sceptisch ten aanzien van het meegaan als partner naar een zwangerschapscursus maar al snel bleek dit niet terecht te zijn. Iris zorgde voor een leuke, interactieve sessie zonder een hoog zweefgehalte. Ik vond de informatie zeer interessant en zou deze sessie iedere man aanraden!

Fabienne

De workshop van Iris was heel leerzaam. Je krijgt hele waardevolle informatie op een leuke manier uitgelegd in begrijpelijke taal. Er zat een lekker tempo in, zeker niet saai! Ze herhaalde de belangrijke onderdelen meerdere keren en er was veel ruimte voor interactie en vragen. Voornamelijk heel waardevol dat mijn vriend en ik nu dezelfde informatie weten en hij ook tips heeft gehad hoe hij mij kan ondersteunen. Ik kwam thuis met het gevoel ‘ik denk dat ik dit wel kan!’. Ik ga dus met veel vertrouwen de bevalling in, mede dankzij Iris! Ik zou de workshop dan ook aan iedereen aanraden die zonder poespas waardevolle, praktische informatie wil voor de bevalling.