Recensies

Je voorbereiden op de bevalling is zo belangrijk!
Ik weet dit en doen dit dan ook echt met alle liefde, vanuit mijn hart...het is dan ook extra speciaal als mensen zulke lieve dingen over de cursus zeggen.
Dankbaar ben ik hiervoor!

Susan

Susan

Een super fijne, leerzame en ongedwongen cursus. Er wordt echt naar je geluisterd, afgestemd op wat je wil leren en niks is te gek. Alles kan besproken of gevraagd worden en daar wordt ook open en eerlijk antwoord op gegeven.

Ik heb heel veel geleerd en merk dat mijn 'angst' voor bevallen duidelijk minder is geworden. Had dit voor geen goud willen missen! Ik had vragen over mijn medische bevalling en dingen die daarbij spelen, ook in mijn hoofd. Er werd een luisterend oor geboden en er werd op allerlei manieren gekeken hoe men kon helpen. Een echte aanrader!

Lisa

Lisa

Voor de eerste keer zwanger, wat staat me allemaal te wachten tijdens de zwangerschap en de bevalling?
Hoe fijn is het om je op deze manier voor te bereiden: hele praktische informatie (over wat er in je lichaam gebeurd tot wat voor kleding je het beste kunt aan doen tijdens de bevalling) en oefeningen. Theorie en praktijk werden afgewisseld en op een hele enthousiaste wijze overgebracht. Het uur vliegt echt voorbij! Met de andere dames heb ik echt een band opgebouwd, ik vond het leuk en interessant om naar elkaars verhalen en vragen te luisteren.

Er werd een sfeer gecreƫerd waarin iedereen alles kan- en mag zeggen, niets is te gek.
Heel gezellig, leerzaam en praktisch. Wat betreft de bevalling: ik kan zeggen dat ik er klaar voor ben samen met mijn man!

Anneke

Anneke

De eerste les lag ik in het ziekenhuis omdat onze dochter had besloten om in week 28 al klaar te zijn voor de geboorte. Totaal niet voorbereid lig je dan in een onbekend ziekenhuisbed te hopen dat de bevalling nog even uitblijft. Ook al hadden we nog geen kennis kunnen maken, Trotse Mama's was er voor mij en stuurde tips en filmpjes over ademhaling over de app, om mij alsnog voor te bereiden en vooral gerust te stellen. Gelukkig is ons dochtertje tot 37 weken blijven zitten en heb ik de volledige cursus bij Iris voltooid. Een praktische cursus met (zoals ze het zelf ook zegt) eerlijke informatie. Een gezellige groep dames die bij elkaar (zoals we vaak zelf zeiden) alle 'domme' vragen mogen stellen. Wat ik heb geleerd is vooral de rust te bewaren en naar mijn lijf te luisteren. Ik kan de cursus echt aanbevelen en ben blij dat ik Iris heb leren kennen!

Ellen

Ellen

Zwanger van de derde en dan heel fijn om stil te kunnen staan bij dit kindje en de bevalling.
Ik heb heel veel geleerd, het was fijn en leuk. Ik heb er weer alle vertrouwen in dus dank je wel Iris!

Juliette

Juliette

Ook een aanrader als je voor de tweede keer zwanger bent! Even een moment in de week dat je alleen bezig bent met deze zwangerschap. Trotse Mama's: heel erg bedankt voor jullie cursus. Ik heb er zo veel aan gehad en heb echt een droombevalling gehad. Ik kan jullie cursus echt aanraden.

Anke

Anke

Het zit er helaas alweer op, de cursus. Er komt zoveel op je af als je zwanger bent van je eerste kindje en ook al weet je al veel: bij deze cursus leer je zoveel meer. Zowel medische als niet medische dingen. Als je een vraag hebt, wordt er goed naar je geluisterd. Geen vraag is te gek! Met een heel fijn clubje van zwangere meiden die allemaal redelijk bij elkaar zitten in uitgerekende datum leer je heel veel van elkaar en van Trotse Mama's.
Waarbij ik voorheen dacht 'dat is gek of raar' werd opeens heel logisch. Nu ik veel meer op de bevalling voorbereid ben kijk ik er echt naar uit en ga ik zeker de technieken toepassen.

Melissa

Melissa

Een fijne, duidelijke cursus en heel leuk dat er ook gewoon lekker humor tussendoor kwam.
De ademhalingsoefeningen heb ik niet nodig gehad bij mijn bevalling, ivm geplande keizersnede, maar ik heb ze zeker al kunnen gebruiken! Tijdens de versie in het ziekenhuis bijvoorbeeld of als ik mezelf een beetje gestresst voel.

Dank je wel voor alles!

Eli-anne

Eli-anne

De zwangerschapscursus van Trotse Mama's is echt een aanrader! Ik heb er ontzettend veel geleerd over wat ik kon verwachten tijdens de bevallen en de eerste dagen daarna. Tijdens je eerste zwangerschap komt er veel op je af. Iris zorgt ervoor dat je weet wat je moet weten. Ze geeft de informatie op een nuchtere manier, met een fijne dosis humor. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor vragen, waardoor je als groep ook van elkaar leert. Het idee dat ik moest gaan bevallen vond ik best spannend maar dankzij deze cursus had ik het vertrouwen dat ik mijn bevalling goed door zou komen, ongeacht wat er zou gebeuren. Dankjewel Iris, voor je steun en betrokkenheid!

Jessie

Jessie

Een zwangerschapscursus leek in 1e instantie niets voor mij; een beetje puffen en over baby's praten zag ik niet zo zitten. Trotse Mama's is wel echt anders! Het is praktisch, leerzaam en er is ruimte om op een nuchtere en humoristische manier je gevoel te delen met andere zwangere meiden. Niks is te gek en alles kan besproken worden.
Ik ben hierdoor zekerder mijn bevalling in gegaan en heb een groep super leuke meiden leren kennen waarmee nu nog steeds contact is.

Roos

Roos

'Ik ga geen cursus doen want ik ga niet tussen een stel obvious zwangere puffende vrouwen zitten' was de eerste gedachte over een zwangerschapscursus. Tot ik verder op in het proces dacht, 'wellicht is het toch goed om goed voorbereid (voor hoever dat kan) te bevallen'.
Ik kwam terecht bij Trotse Mama's en om die cursus te gaan volgen is de beste keus ooit geweest. Iedere week vanuit Dordrecht naar Breda maar het was elk ritje meer dan waard. Wat heb ik er onwijs veel aan gehad! Thanks Iris, voor je nuchtere, eerlijke, gezellige, informatieve en ontwapende aanpak. Voor al je goede adviezen, geruststellingen en uitleg over wat we ons ook maar afvroegen. Ik kan achteraf zeggen dat ik tijdens mijn bevalling aan Iris gedacht heb en dat dat me echt rust en vertrouwen gaf. Alles viel op zijn plek.

Mark (partnerles)

Mark (partnerles)

Vooraf enigszins sceptisch ten aanzien van het meegaan als partner naar een zwangerschapscursus maar al snel bleek dit niet terecht te zijn. Iris zorgde voor een leuke, interactieve sessie zonder een hoog zweefgehalte. Ik vond de informatie zeer interessant en zou deze sessie iedere man aanraden!