Veelgestelde vragen / FAQ

Veelgestelde vragen / FAQ

Wil je nog iets weten? Bij mijn meeste gestelde vragen heb ik een aantal antwoorden staan. 
Voel je aub vrij om bij meer vragen, of gewoon even om mij te spreken, me te benaderen. Je kunt me bellen, appen of mailen. 

Altijd welkom!

Wanneer je graag mee wil doen maar je ziet dat er staat 'vol' dan is het het slimste om me toch even te contacten. Dit kan via mail (info@trotsemamas.com), de website of via app (0627246399)

Dan kunnen we samen kijken of we er uit komen, komt vast goed!

Een cursus bestaat uit meerdere lessen en een workshop uit 1 les.

Je krijgt in beide opties alle benodigde informatie. Hoe meer tijd ik voor je in plan (dus bijvoorbeeld bij een cursus) hoe meer ik uiteraard kan uitbreiden, verschillende oefeningen kan doen en kan herhalen.

De groepscursus is 7 avonden in de zwangerschap waarvan de 6e met de partner is. 
De 8e bijeenkomst is met alle baby's.

Dat is per vrouw verschillend. Waar heb je behoefte aan? Hoe kijk je uit, of op, tegen de bevalling? Vind je het leuk om met anderen in contact te komen?

Ik merk dat vrouwen zich zowel in een workshop als in een cursus goed voorbereidt voelen en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Kijk je erg tegen de bevalling op of vind je het heel spannend, dan is het waarschijnlijk beter om voor een cursus te gaan zodat je er wat meer mee bezig bent. In een groepscursus merk ik dat vrouwen heel veel aan elkaar hebben, tijdens de zwangerschap maar zeker ook daarna.

Maar natuurlijk! Slim zelfs! Sterker nog… dan heb je juist ook tijd nodig om eventjes met het kindje in je buik bezig te zijn ipv met het kindje, of de kindjes, die je al rond hebt lopen. Daarnaast moet je ook nog een keer bevallen en is een voorbereiding daarop heel belangrijk.

Heb je geen tijd of zin om er 7weken achter elkaar mee bezig te zijn dan is een workshop ook een heel goed idee! Een echte opfrisser.

Maar natuurlijk! Iedereen is altijd welkom. Ik zorg er gewoon voor dat ik op de hoogte ben van alles rondom verloskunde en dat verloskundigen weten wat ik in mijn cursus uitleg. Het is een samenwerking waarbij niemand uitgesloten wordt.

Ik werk samen met verloskundigen. Dit voldoet vaak aan de eisen van de zorgverzekeringsmaatschappij. Je krijgt dit dan vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt met een budget voor zwangerschapscursus. 
Met alle regels van alle verzekeringen en aanvullende pakketten geef ik geen garantie.

Mis je een les van de groepscursus dan zorg ik dat je online de les terug kunt zien. Je kunt in sommige gevallen ook de les vanuit thuis mee doen of je komt de volgende les iets eerder zodat ik de belangrijkste dingen met je doorneem. Komt goed!

Mis je een les van een privé cursus dan verzetten we de afspraak gewoon samen.

Dan krijg je uiteraard het resterende geld terug!

Gaat er iets niet goed met de zwangerschap of komt het kindje voordat de cursus gestart is? Dan krijg je het gehele bedrag terug. 

Weet dat ik je ook kan helpen bij het voorbereiden op een bevalling van een te vroeg geboren kindje.

Niets bijzonders. Neem warme sokken of sloffen mee omdat we in de oefenruimte niet op schoenen mogen lopen ivm hygiene. 

Verder niets voorbereiden: mijn cursussen zijn heel laagdrempelig. Alles mag, niets moet.

Wat je wil! Het maakt niets uit. Een korte rok is niet altijd handig maar ook dan is het niet erg.

Ja! Ik zorg voor hele kleine groepjes bij de cursussen, genoeg ruimte en desinfect.
Zelf ben ik gevaccineerd.

Mocht iemand zich niet prettig bij voelen dan kan de les via Zoom, of video bellen, gevolgd worden.

Nee dat kan helaas niet. Niet omdat ik dat niet wil maar omdat de groepen gemaakt worden naar aanleiding van de uitgerekende datum zodat je altijd bij vrouwen zit rond dezelfde zwangerschapsduur. Deze groepen zijn vaak heel hecht, dat zou ik verstoren als ik mensen een lesje mee laat doen. Daarnaast is de groepscursus opgebouwd uit onderdelen. Les 2 kun je alleen maar goed volgen wanneer je les 1 ook hebt gehad, etc.

Wel kun je alle recensies lezen op mijn pagina ‘recensies’ of mij even contacten. Ik kan je vast in contact brengen met iemand die mijn les heeft gevolgd die even wil vertellen hoe het was, geen probleem!

Maar natuurlijk! Leuk zelfs.
Je kunt me sowieso altijd even bellen, neem ik niet op of komt het niet uit dan plannen we gewoon even een kennismakingsgesprek in. Je kunt me ook appen of mailen, heel laagdrempelig en geheel vrijblijvend natuurlijk.
0627246399 / info@trotsemamas.com

Of course!

It will be usefull if you understand Dutch. You don't have to speak Dutch. 
I will bring the English presentation to the workshop or the course of 7 weeks. You only have to bring your own laptop. 

I will try to translate as much as I can. If you and your partner don't understand any Dutch (and I don't have the option to book a private workshop), it might be better to bring someone who can help you understand as I don't have the time to give a workshop in dutch and english (in 3 hours) at the same time.

A lot of english speaking woman follow my workshop with her partner and we always worked it out.

If you have any questions, please call or email me!  

Heel vraag krijg ik de vraag wat de partners van mijn cursus op workshop vinden! En dat snapt deze 'pufjuf' helemaal haha.

Eigenlijk heb ik nog nooit te horen gekregen dat iemand de workshop of cursus niet fijn vond! Ik ben namelijk alles behalve zweverig, ik ben heel duidelijk, visueel en praktisch ingesteld. Over het algemeen vinden de meeste partners dat prettig: weten waar men aan toe is. 
Naast dat het voor de partner erg belangrijk is om goed voorbereid te zijn breng ik alles ook luchtig en met humor. 

Je bent meer dan welkom! Veel BAM Trotse Mama's zijn je vooraf gegaan en ook een aantal onbewust alleenstaande mama's. 

Je bent van harte welkom om of alleen naar een 'partnerles' te komen of iemand mee te nemen die bij de bevalling aanwezig kan zijn. Een partner in deze cursus is niet bedoelt als 'levenspartner' maar als 'bevallingspartner'...en dat kan ook je moeder, vriendin, zus, nichtje, buurvrouw, etc. zijn.

Wat ontzettend jammer! 

Het komt gelukkig niet vaak voor dat iemand graag wil annuleren of opzeggen maar als dat zo is, neem dan zsm contact met me op. 

Trotse Mama's hanteert namelijk de volgende regels ivm het vrij houden van een plek in een cursus of workshop en de kosten die hieraan verbonden zijn. 

In de algemene voorwaarden van Trotse Mama's staat het volgende:

6.8 Annuleren van de cursus/workshop kan door de afnemer tot 2 weken voor de afgesproken (start)datum geannuleerd worden zonder dat de afnemer hoeft te betalen. Indien afnemer de cursus/workshop annuleert binnen de genoemde 2 weken, wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht ivm het vast houden van een plek binnen de workshop of cursus.
Indien de afnemer de cursus/workshop 24uur voor (start) datum annuleert, wordt er 100% van het besproken bedrag in rekening gebracht.
6.9 Indien er complicaties zijn tijdens de zwangerschap waardoor deelname aan de cursus niet meer mogelijk is wordt er overlegd tussen Trotse Mama’s en afnemer. Dit dient zo snel mogelijk aangegeven te worden door afnemer aan Trotse Mama’s.

Echt TE leuk! Ik hou van geboortekaartjes en bewaar ze dan ook allemaal! Inmiddels al een hele grote doos vol. 

Je mag het kaartje sturen naar:
Iris van Kessel
Slotlaan 25
4851EA Ulvenhout

Ik maak graag een foto van het kaartje. Hierop kan de voornaam en geboortedatum van jullie kindje, of kindjes, zichtbaar zijn. Adressen, telefoonnummers en achternaam probeer ik altijd onzichtbaar te maken ivm de privacy. Deze foto plaats ik op een story op social media, niet als blijvende afbeelding. 
Mocht je dat vervelend vinden, geef het me dan even aan. Dan doe ik dat vanzelfsprekend niet. 

Liefs, Iris