Beval Workshop Extra

Hoe dapper is het dat je je gaat voorbereiden op de bevalling wanneer je iets naars in je verleden hebt mee gemaakt? Dat maakt je in mijn ogen extra sterk! 

Dit kan een seksueel trauma zijn maar ook een ander trauma waardoor bevallen een extra lading kan hebben.

Het feit dat je deze pagina opent wil zeggen dat er iets speelt in je verleden wat nog aanwezig bij je is... en dat is al zwaar en erg genoeg voor je en vind ik heel erg voor je.
Bevallen is niet iets seksueels maar kan soms wel iets triggeren. 
Het kan echt al helpen om hier de signalen van zichtbaar te maken en te snappen hoe je lichaam reageert. Tevens is het belangrijk dat zowel je partner als de verloskundige deze signalen inzien en begrijpen... maar dan helpt het je om ze eerst voor jezelf zichtbaar te maken. 

Naast dat ik Verloskundige in opleiding ben, ben ik ook al 15 jaar Toegepast Psycholoog wat wil zeggen dat ik gedrag (verbaal en non verbaal) kan herkennen, interpreteren, aanvoelen, terugkoppelen en (je leren) beïnvloeden. 

Deze workshop is niet bedoelt om wonden terug open te halen maar wel om je voor te bereiden op de bevalling op een manier zodat het voor jou ook fijn gaat zijn.
Het helpt vaak al om de signalen van jezelf te herkennen zodat je ze ziet, ervaart en daarna er iets mee kan doen (of juist niet omdat het inzien al genoeg kan zijn).

Als Toegepast Psycholoog maak ik gebruik van de volgende modellen in mijn cursus:

  1. Biopsychosociaal model
    Dit model erkent dat pijn een complex fenomeen is dat wordt beïnvloed door biologische, psychologische en sociale factoren. Het benadrukt het belang van het begrijpen van de fysiologische processen die pijn veroorzaken, evenals de psychologische en sociale context waarin de pijn wordt ervaren.
  2. Gate Control Theory
    Deze theorie suggereert dat de perceptie van pijn wordt beïnvloed door neurale poorten in het ruggenmerg die signalen doorlaten of blokkeren. Door bepaalde stimuli te gebruiken, zoals massage, warmte of afleiding, kunnen deze poorten worden gemoduleerd om de pijnsignalen te verminderen.
  3. CGT (Cognitieve gedragstherapie)
    CGT is een vorm van psychotherapie die zich richt op het veranderen van negatieve gedachten en gedragspatronen die pijn kunnen verergeren. Het kan helpen bij het ontwikkelen van effectieve copingstrategieën en het bevorderen van een positievere kijk op pijn.
  4. ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
    ACT is een vorm van gedragstherapie die zich richt op het accepteren van pijnlijke gedachten en gevoelens, terwijl men zich tegelijkertijd richt op het nastreven van belangrijke doelen en waarden in het leven. Het kan helpen bij het vergroten van veerkracht en het verminderen van de impact van pijn op het dagelijks functioneren.
  5. Mindfulness en mediatie (waarin we geen mediatie oefeningen zullen doen maar waarin ik wel de theorie gebruik)
    Deze benaderingen omvatten het trainen van de geest om in het moment aanwezig te zijn en bewust te zijn van gedachten, gevoelens en sensaties zonder oordeel. Het kan helpen bij het verminderen van de emotionele reacties op pijn en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Wat komt er aan bod?
* Bekkenbodem
* Stress 
* Fases bevalling
* Hormonen
* Herinneringen / verleden / herkennen
* Pijn, pijnstilling en technieken
* Ontsluitingsweeën, houdingen en ademhalingstechnieken
* Oefeningen
* Informatie over het medische aspect / ziekenhuis
* Verschillende soorten weeën
* Persen
* Flip-over met grafieken, afbeeldingen, houdingen, uitleg en tips
* 40 weken en verder

De cursus is inclusief:
* Hand-out over alles wat besproken is
* Hand-out met praktische tips voor de voorbereiding van de bevalling en de eerste tijd met je kindje
* De gehele presentatie zodat je daarna alles nog een keer kan bespreken thuis
* Lijstje vluchtkoffer / bevaltas
* Blanco geboorteplan

Waar?
Bij jou thuis

Wanneer?
Wanneer het jullie uit komt. Samen spreken we een datum af.
Deze workshop is wel alleen overdag mogelijk, niet in de avonduren. (Wil je graag wel een avond? Kijk even bij bevalworkshop groep!)

De meeste vrouwen kiezen er voor om rond de 30-32 weken de cursus in te plannen maar eerder, of later, mag ook. Ik zou als uiterlijk week, week 37 nemen zodat je er op tijd klaar voor bent.

De kosten zijn € 299,-
Omdat ik samen werk met verloskundigen wordt de cursus vaak vergoed door je verzekeraar. Je krijgt dit vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt met een budget voor zwangerschapscursus.

Deel deze pagina

In het kort

  • 1 les
  • 3,5 uur
  • extra aandacht ivm een trauma
  • één op één
  • inclusief partner
  • vanaf 20 weken zwanger
  • € 299,-

Inschrijven voor:
Beval Workshop Extra

Recensies

Ervaringen van cursisten die de cursus Beval Workshop Extra hebben doorlopen.

Veerle

Bevallen in Coronatijd, hoe dan? Met de voorbereiding van Trotse Mama’s!
Daar zitten we dan 30 weken zwanger van ons eerste kindje in Corona tijd. Hoe fijn dat de privé cursus met Iris op ruim voldoende afstand gewoon door kan gaan! En nog een voordeel: mijn man luistert thuis vrolijk mee.
Als de gynaecoloog in week 40 ( bij de eerste afspraak die weer doorgaat) vraagt : wil je nog iets weten over de bevalling? We hebben je nog helemaal niks verteld.. En dan trots zegt: nee hoor ik weet alles al en ben goed voorbereid!
Dan weet je dat de cursus van Trotse Mama’s gedaan heeft wat het moet doen.
Bedankt lieve Iris voor jouw kennis, kunde, aandacht en spontaniteit. Zonder jou hadden wij de bevalling heel anders ingegaan en beleefd!

Liefs van JP, Veerle en Louèn