Wie ben ik?

Wie ben ik?

Alle (aanstaande) mama's zijn Trotse Mama's! Vandaar ook deze naam...ik had het ook vermoeide mama's kunnen noemen maar dit was leuker ;)

Iris van Kessel

Iris
Toegepast Psycholoog en Verloskundige in opleiding

Mijn naam is Iris van Kessel, 36,  en ik ben trotse mama van mijn 2 meisjes: Veere en Eefje.
Zwanger zijn is niet helemaal mijn ding... het getrappel vond ik fijn maar al dat spugen had niet perse gehoeven haha.
Zelf heb ik twee goede bevallingen gehad, zwaar maar ook zeker de allergrootste prestatie van mijn leven. Ik gun iedereen zo'n ervaring en ben er van overtuigd dat als je je goed voorbereidt en de juiste technieken aanleert je tot veel in staat bent.

Toen ik voor het eerst zwanger was, wat ik op zoek naar een zwangerschapscursus die me zou voorbereiden op de bevalling die overeenkomt met hoe de verloskundigen de bevalling zou begeleiden. Ik wilde informatie, technieken aanleren, geen yoga doen maar wel met de zwangerschap bezig zijn...en er ook speciaal zijn voor vrouwen die iets naars in hun verleden hebben meegemaakt waardoor bevallen misschien wel 'een extra lading' kan hebben. Dit kan van alles zijn.. van een verlies van een geliefde in het ziekenhuis tot een seksueel trauma...
Na mijn kinderen besloot ik 'dit ga ik opzetten'.

Als je zelf moeder bent heb je in ieder geval ervaring in bevallen. Handig, misschien wel noodzakelijk, maar niet genoeg om een bedrijf in te starten. Dus heb ik de opleiding Ontspannen Zwangerschap in Arnhem gedaan. Deze opleiding, in combinatie met mijn opleiding Toegepaste Psychologie, hebben ervoor gezorgd dat ik een sterke en goede basis heb. Toch dacht ik 'ik moet nog meer weten'. Ik zocht de samenwerking op met verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen, kraamverzorgsters...mocht mee lopen bij een verloskundige praktijk en op de verloskundige afdeling van het ziekenhuis...heb bevallingen gezien en gecoacht... en heb uiteraard ontelbare boeken versleten... en toen was het zover... Trotse Mama's is opgezet: Zwangerschapscursussen, workshops, trainingen en voorlichting geven die ervoor zorgen dat je, op alle vlakken, weet wat er kan gebeuren en de technieken aangeleerd krijgt waar je echt wat aan hebt... en inmiddels geef ik ook voorlichting aan de zorgprofessionals die zelf zwanger en zijn en moeten gaan bevallen (terwijl ze al zoveel bevallingen gezien hebben!)

Na 5 jaar als alleen Toegepast Psycholoog in mijn bedrijf werkzaam te zijn geweest wilde ik nog meer weten en leren... ik hou zo van ontwikkeling! Na lang wikken en wegen heb ik toen toch besloten nog een HBO+ opleiding te gaan volgen. Verloskunde! De perfecte toevoeging: zowel de psychologie als de anatomie, fysiologie en pathologie.. een gouden combinatie lijkt me! 

Het is zo leuk om dit te doen! Om vrouwen voor te bereiden voor zo'n belangrijke gebeurtenis, hun dankbaarheid en verhalen aan te horen en echt iets te kunnen betekenen. Het is een geweldig beroep wat ik iedere keer weer met liefde doe.

Voor mij doet iedere vrouw het goed!

Elke vrouw is anders, elke zwangerschap is anders en het doel is om elke vrouw vol vertrouwen en met de juiste oefeningen, kennis, inzichten- en technieken zich echt goed voor te bereiden op de bevalling en de eerste tijd daarna.

Weet je...als je in je eigen lichaam een mensje aan het maken bent doe je het natuurlijk per definitie al heel goed! En of je nou gaat bevallen met ruggenprik, zonder, met morfinepompje, lachgas, op de natuurlijke manier of via keizersnede...dat maakt niets uit. Het gaat erom dat jullie je goed voorbereidt voelen en er positief op terug kunnen kijken. 

Welkom bij Trotse Mama's!
Bekijk aanbod Lees FAQ Direct aanmelden