Wie ben ik?

Wie ben ik?

Alle (aanstaande) mama's zijn Trotse Mama's! Vandaar ook deze naam. Je bent als, aanstaande, moeder van alles...maar trots heel vaak! Ik stel me graag even voor.

Trotse Mama's
Iris van Kessel

Iris

Mijn naam is Iris van Kessel en ik ben trotse mama van mijn 2 meisjes: Veere en Eefje. Zwanger zijn vond ik mooi maar ook best pittig...het getrappel vond ik fijn maar ik had ook best veel kwaaltjes en klachten.
Zelf heb ik twee goede bevallingen gehad, zwaar maar ook zeker de allergrootste prestatie van mijn leven. Ik gun iedereen zo'n ervaring en ben er van overtuigd dat als je je goed voorbereidt en de juiste technieken aanleert je tot veel in staat bent.

Toen ik voor het eerst zwanger was, wat ik op zoek naar een zwangerschapscursus die me zou voorbereiden op de bevalling die overeenkomt met hoe de verloskundigen de bevalling zou begeleiden. Ik wilde informatie, technieken aanleren, geen yoga doen maar wel met de zwangerschap bezig zijn.
Na mijn kinderen besloot ik 'dit ga ik opzetten'.

Als je zelf moeder bent heb je in ieder geval ervaring in bevallen. Handig, misschien wel noodzakelijk, maar niet genoeg om een bedrijf in te starten. Dus heb ik de opleiding Ontspannen Zwangerschap in Arnhem gedaan. Deze opleiding, in combinatie met mijn opleiding Toegepaste Psychologie, hebben ervoor gezorgd dat ik een sterke en goede basis heb. Toch dacht ik 'ik moet nog meer weten'. Ik zocht de samenwerking op met verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgsters en heb ontelbare boeken versleten... en toen was het zover... Trotse Mama's is opgezet: Zwangerschapscursussen, workshops, trainingen en voorlichting geven die ervoor zorgen dat je, op alle vlakken, weet wat er kan gebeuren en de technieken aangeleerd krijgt waar je echt wat aan hebt.

Na 2 jaar alleen de zwangerschapscursussen-en workshops te geven ben ik mij ook gaan specialiseren in het voorlichten, coachen, steunen en begeleiden van nieuwe ouders. Ook dat doe ik niet zomaar! Als Toegepaste Psycholoog heb ik al heel veel kennis over de ontwikkeling en ken ik ontelbare manieren van coachen en begeleiden...toch wil ik nog meer weten! De HBO+ studie Babycoach staat op de agenda om te starten. Helaas door een virus wat de wereld overneemt even een jaar moeten uitstellen maar hopelijk start hij snel. Tot die tijd lees ik veel literatuur en kan ik, naast mijn ervaring met onze kindjes, een sterke en goede voorlichting neerzetten die je helpt de eerste tijd met een baby makkelijker te starten. 

Het is zo leuk om dit te doen! Om vrouwen voor te bereiden voor zo'n belangrijke gebeurtenis, hun dankbaarheid en verhalen aan te horen en echt iets te kunnen betekenen. Het is een geweldig beroep wat ik iedere keer weer met liefde doe.

Voor mij doet iedere vrouw het goed!

Elke vrouw is anders, elke zwangerschap is anders en het doel is om elke vrouw vol vertrouwen en met de juiste oefeningen, kennis, inzichten- en technieken zich echt goed voor te bereiden op de bevalling en de eerste tijd daarna.

Ik ben een gevoelsmens en geloof in de kracht van het lichaam, maar ook zeker op een nuchtere manier. Wanneer ben ik echt blij? Wanneer vrouwen met trots terugkijken op hun bevalling! Een ervaring om nooit te vergeten!

Welkom bij Trotse Mama's!
Bekijk aanbod Lees FAQ Direct aanmelden