Moeder zijn is balans vinden, kwijt raken en weer zoeken.

Voordat je zwanger bent, ben je van alles… dochter, zus, vriendin, vrouw, buurvrouw, collega, ondernemer, etc etc… maar dan word je mama! Oh mijn God.. ik had echt niet kunnen bedenken hoe groot die rol zou zijn.. en hoe alles omvattend.

Opeens was ik, naast alle rollen die ik al had, ook mama! En die rol stond op 1 en was nooit klaar. Ook al was ik aan het werk, ik keek toch op mijn telefoon om te kijken of ik iets van het thuisfront had gehoord.

Het duurde echt even voordat ik gewend was aan deze nieuwe rol en dat er weer balans was in mijn hele leven… maar in de tussentijd voelde ik me wel schuldig. Het leek erop alsof iedereen dit automatisch onder de knie had behalve ik… tot ik me erin ging verdiepen en me besefte dat iedereen dit ervaart! Natuurlijk! Je mag wennen aan je nieuwe rol en hierin veranderen en jezelf aanpassen. Dat doe je toch als vriendin of vrouw toch ook? Relaties, en daarmee je eigen rol, veranderen. En dat is maar goed ook.

Het is dus oké als je nog zoekende bent, of dat je je mama rol helemaal onder de knie hebt maar je je werk rol mist, of hoe dan ook. Het is oke. We moeten al zoveel! Laten we de druk verlagen naar elkaar toe en echt vinden dat het oké is als iemand moet wennen of balans moet vinden.

En weet je.. het balans vinden is een terugkomend iets als mama. Zodra je kindjes in een sprong zitten, iets mee maken, etc dan moeten ook zij weer een nieuw balans vinden en dus jij als mama ook. 
Terug naar blog overzicht