Zwanger!

10 maart 2015
Als de dag van gisteren weet ik nog hoe ik er achter kwam dat er een heel klein frummeltje in mijn buik groeide.. 

Twee dagen voor de positieve test moest ik opeens overgeven op een bruiloft.. ik weet nog dat mensen me aan keken en dachten 'zo die heeft hem al snel hangen' (had ook zomaar waar kunnen zijn overigens)... de dag daarna moest ik overgeven tijdens het hardlopen.. en ik weet nog dat ik dacht 'shit, buikgriep'. 

Niets in mij had bedacht dat ik zwanger kon zijn.. mijn vriend (nu mijn man) en ik hadden namelijk echt 3 weken daarvoor besloten dat we wel voor een kindje wilde gaan... en na een romantische avond bleef het daar dan eigenlijk ook bij. Dus niets bewust geprobeerd..

Een dag later wilde ik het hardlopen nog eens proberen en merkte ik dat mijn borsten pijn deden.. en toen dacht ik opeens 'het zal toch niet'.

Hup naar de Kruidvat, naar huis en mezelf opgesloten in de badkamer boven. Vriendlief was beneden de keuken aan het opruimen en ik had hem niets verteld van de test.. want ja.. hoe groot was die kans nu werkelijk? 

Dus ik zat daar... geplast over een test heen.. mijn broek deed ik alweer omhoog en ik zag gelijk een plusje tevoorschijn komen... ik wist serieus niet wat ik moest doen... ben maar even op de badrand gaan zitten en heb echt even een paar minuten niets kunnen bedenken... ik zie mezelf nog zitten.. toen toch maar naar beneden gelopen om mijn vriend het volgende te zeggen 'schat, ik denk dat ik zwanger ben'. Hij liet alles vallen en zei 'zullen we nog een test doen'... niet omdat hij me niet geloofd maar omdat hij opper controlfreak is. 

Dus wij nog een keer zelfde doen en ja hoor 'dikke vette plus'. En inmiddels was ik ook volop aan het kotsen dus de bevestiging bleef maar komen. 

Vanaf toen was ik dus zwanger.. en werd ik mama... en hij papa.. en wij een gezin.. en oh mijn god wat zou alles veranderen...want laten we wel wezen.. je kunt je op heel veel dingen voorbereiden maar hoe het echt is om verantwoordelijk en mega verliefd te zijn op zo'n heeeel klein frummeltje is niet mogelijk...toch?


Terug naar blog overzicht