Wat een hitte

Maandag ochtend.. ik open whatsapp en alle Trotse Mama's app groepen stromen vol haha.. dit is eigenlijk iedere ochtend zo alleen nu valt me op dat het onder de (nog) zwangere Trotse Mama's voornamelijk gaat over de hitte golf die er aan komt. Logisch... een hitte golf is al pittig, laat staan als je ondertussen ook nog een nieuwe wereldbewoner aan het maken bent. 

Laten we het hoofd zo koel mogelijk proberen te houden. Ja' een hitte golf als zwangere vrouw is zwaar.. dus laten we kijken hoe we het het meest draaglijk kunnen maken. 

1. Drink genoeg water. Dat klinkt zo logisch maar is nu nog belangrijker. Als zwangere vrouw is het al belangrijk om meer te drinken maar als je veel gaat zweten dan is het nog belangrijker. Vooral in de ochtend omdat je na een plakkerige nacht meer vocht bent verloren. Dus begin de dag met een glas water (die je koud in een koelkast gezet kunt hebben de nacht daarvoor). 
Waterijsjes, komkommer, meloen etc bevatten ook heel veel vocht. Probeer de 2liter per dag te halen. 

2. Draag zo min mogelijk kleding en probeer te kijken of ze van katoen of linnen kunnen zijn. Dit ademt het meeste en dus heb je er het minste last van. Een bh zonder beugel is misschien sowieso prettig maar in deze warmte helemaal.

3. Doe zoals de mensen in een andere warmen landen doen.... probeer een siesta te houden. Doe rustig aan tussen 12 en 15uur. 

4. Bescherm ook je hoofd. Je hebt het al warmer als zwangere vrouw, probeer dan niet nog meer warmte op te lopen. Draag een mooie hoed of een stoere pet om je hoofd te beschermen (en je gezicht tegen een zwangerschapsmasker).

5. Zoek verkoeling. Denk aan een bioscoop, theatervoorstelling, boodschappen doen in een supermarkt, een winkelcentrum met airco, zwembaden, ventilatoren, airco, etc. 

6. Zet je zelf in een lagere versnelling. Doe alles rustiger aan. 

7. Pas op met zout eten. We denken vaak dat we in de warmte extra zout moeten eten maar dat is niet zo. In ons normale eten zit eigenlijk al teveel zout.. dus dit hoef je niet aan te vullen. Blijf wel eten. Al is het maar een salade of wat fruit. 

8. Blijf je voeten bewegen. Maak een ruitenwisser beweging zodat de circulatie blijft. 

9. Hou je slaapkamer zo donker mogelijk. Zet pas ramen open als het buiten koeler wordt dan binnen.

10. Bevallen in de hitte? In een kraamhotel of ziekenhuis hebben ze vaak klimaatbeheersing. Thuis bevallen en daar vragen over? Overleg met je verloskundige, zij hebben hier heel veel ervaring in. 

Succes allemaal! 
Liefs


Terug naar overzicht