Zwangerschapscursus Relax

Wij vrouwen zijn vaak gek op controle en plannen: van de babykamer tot aan de bijpassende voetenzak in de juiste maxi cosi... wat kunnen wij dat allemaal goed regelen! Toch kun je de bevalling niet plannen en heb je er soms geen controle over. Waar je wil controle over hebt is de voorbereiding! Zorg dat je weet wat er gaat gebeuren, wat er kan gaan gebeuren, hoe je daarmee om kan gaan en hoe je het beste je kindje op de wereld kan zetten.

In combinatie met de lessen krijg je er ook een zwangerschapsmassage bij! Hoe zalig! En hoe terecht want je bent al zo hard aan het werk!
De massage wordt gegeven door Claudia van Mus&Zo. Zij is gespecialiseerd in zwangerschapsmassage's en weet precies hoe dit moet. Het werkt ontspannend en is heerlijk voor jou en je kindje. Speciaal voor jou is dit pakket voordeliger dan wanneer je een cursus en een massage los boekt, slim om het in 1 keer te doen!

De zwangerschapslessen zorgen er voor dat jij het vertrouwen in jezelf, je lichaam en je kindje hebt. Samen kunnen jullie dit. Door middel van de juiste technieken gecombineerd met de nodige dosis kennis ben jij, zijn jullie, straks helemaal voorbereid op je bevalling.

Trotse Mama's creëert een veilige, open sfeer door met groepen te werken waarin zwangere vrouwen in dezelfde fase van de zwangerschap zitten. Waarom zou je deze belangrijke gebeurtenis namelijk niet delen met vrouwen die net zo ver zwanger zijn als jij? Uit de ervaring is gebleken dat vrouwen hier veel plezier, steun en tips uit halen en dat er ook na de bevalling een band is ontstaan.
Je kunt beginnen in groepen wanneer je tussen de 24 en 32 weken zwanger bent. Schrijf je op tijd in zodat ik je kan inplannen. Ben je al over de 32 weken zwanger? Stuur me een bericht, dan ga ik kijken wat ik kan regelen!

Ik geloof erin dat vrouwen elkaar kunnen versterken tijdens de zwangerschap maar wie weet ook daarna! De cursus bestaat uit 8 lessen inclusief een partneravond. De 8e les is het terugkom moment waarin we baby's kunnen showen maar ook over de bevalling kunnen praten.
De lessen zijn rustig en 'down to earth'.

Wat komt er aan bod?
* Bekkenbodem
* Houdingen zwangerschap
* Klachten voorkomen
* Fases bevalling
* Hormonen
* Pijn, pijnstilling en technieken
* Ontsluitingsweeën, houdingen en ademhalingstechnieken
* Oefeningen
* Informatie over het medische aspect / ziekenhuis
* Verschillende soorten weeën
* Persen
* Onzekerheid, pijn, schaamte en angst
* Partnerles: Flip-over met grafieken, afbeeldingen, houdingen, uitleg en tip
* 40 weken en verder
* Kraamweek

De cursus is inclusief:
* Hand-out over alles wat besproken is
* Hand-out met praktische tips voor de voorbereiding van de bevalling en de eerste tijd met je kindje
* Koffie, thee, water
* Zwangerschapsmassage door Mus&Zo

Waar?
Op één van de twee locaties van Trotse Mama's.
Princenhage of Breda Zuid (Overakker).
De massage is bij Mus&Zo op haar locatie in Breda (centrum).

Wanneer?
Kies je (slim!) voor de zwangerschapscursus met massage dan start je tegelijkertijd met vrouwen die niet kiezen voor de massage. Dus de data blijft hetzelfde.
Ivm corona hou ik de groepen wat kleiner dan normaal zodat toch alles door kan gaan.

Februari 2021. Groep
Dinsdag 02-02 / 18.45uur - 19.55uur / Locatie Breda Zuid / NOG 1 PLEK
Dinsdag 02-02 / 20.00uur - 21.10uur / Locatie Breda Zuid / VOL

Maart 2021. Groep
Woensdag 03-03 / 19.00-20.15uur / Locatie Breda Zuid / NOG 2 PLEKKEN
Dinsdag 30-03 / 19.00-20.15uur / Locatie Breda Zuid / NOG 3 PLEKKEN

April 2021. Groep
Woensdag 21-04 / 19.00-20.15uur / Locatie Breda Zuid

Mei 2021. Groep
Dinsdag 18-05 / 19.00-20.15uur / Locatie Breda Zuid

De kosten zijn € 200
Omdat ik samen werk met verloskundigen wordt de cursus vaak vergoed door je verzekeraar. Je krijgt dit vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt met een budget voor zwangerschapscursus.

Direct aanmelden Terug naar het overzicht