Tweeling zwangerschapscursus

Yes! Zwanger!!... en dan op de eerste echo twee kindjes zien! Wat een schok en blijdschap kan dat zijn!

Een meerling zwangerschap is in veel opzichten niet te vergelijken met een eenling zwangerschap. Meer hormonen, meer klachten, meer dingen om te regelen, meer echo's en controles, een gynaecoloog ipv een verloskundige, etc.
Het is niet niets! Vrouwen die zwanger zijn van één kindje kunnen al denken 'wow wat een veranderingen' maar als je er twee verwacht kan het wel eens overweldigend zijn.

Ik vond het verbazend te ontdekken dat er voor tweeling moeders helemaal geen speciale cursus is! Zwanger zijn van een tweeling is echt heel anders dan van een eenling.. en dan nog niet over de bevalling gesproken.
In samenwerking met Paulien van de Tweelingcoach, een gynaecoloog in het ziekenhuis, lactatiekundige Wendy Seelen (voor zowel fles-als borstvoeding) en verschillende tweelingmoeders heb ik de zwangerschapscursus voor tweeling ouders opgezet.

De zwangerschapslessen zorgen ervoor dat je het vertrouwen in jezelf, je lichaam en je kindjes hebt. Door middel van de juiste technieken gecombineerd met de nodige dosis kennis ben jij, zijn jullie, straks voorbereid op de bevalling en de eerste tijd daarna.

Trotse Mama's creëert een veilige, open sfeer door met groepen te werken waarin zwangere vrouwen in dezelfde fase van de zwangerschap zitten. Waarom zou je deze belangrijke gebeurtenis namelijk niet delen met vrouwen die, ongeveer, in dezelfde positie zitten als jij? Uit de ervaring is gebleken dat vrouwen hier heel veel plezier, erkenning, tips en steun uit halen... en dat er na de bevalling vaak een langdurige band ontstaat.
Je kunt beginnen in een groep vanaf 14 weken zwangerschap. Dit is stukken eerder dan de cursus voor eenlingen omdat een meerling zwangerschap al snel pittiger wordt en ik jullie zsm in contact wil brengen met elkaar en de deskundigen met wie ik samen werk. Schrijf je op tijd in zodat ik je kan inplannen. Ben je over de 24 weken zwanger en wil je toch mee doen? Stuur me een bericht dan kan ik kijken wat ik kan regelen!

Ik geloof erin dat vrouwen elkaar kunnen versterken in de zwangerschap en de tijd daarna. Waarom iedere keer het wiel opnieuw uitvinden?
De cursus bestaat uit 9 lessen inclusief partneravond. De 9e les is het terugkom moment waarin we alle baby's kunnen shower maar ook over je ervaring kunnen praten.
Alle lessen zijn rustig en 'down to earth'.

Met veel liefde en persoonlijke aandacht geef ik de lessen die uit het volgende programma bestaat:

  • Bekkenbodem en houdingen zwangerschap
  • Les met Paulien van de Tweelingcoach: ervaringskundige als tweelingmoeder en afgestudeerd tweelingcoach
  • Hormonen en pijnstilling
  • Ontsluitingsweeën, houdingen en technieken
  • Verschillende soorten weeën en persen
  • Onzekerheid, pijn, schaamte en angst
  • Partnerles
  • De kraamweek + lactatiekundige Wendy Seelen (voor zowel fles-als borstvoeding!)
  • Terugkom moment met mij en Paulien van de Tweelingcoach

De kosten zijn € 175,-

De volgende cursus start op maandag 6 januari 2020

De tweeling zwangerschapscursus kan op 2 locaties gevolgd worden: Breda en Waalwijk.
Het ligt aan de hoeveelheid aanmeldingen en locaties van zwangere vrouwen waar de cursus gestart zal worden.

De cursus wordt door veel verzekeraars vergoed. Check je eigen verzekering of dit het geval is of stuur me even een berichtje.

Direct aanmelden Terug naar het overzicht